M & M

Ya. Tajuknya M & M (Mukhriz dan Muhiddin). Sama-sama terpelanting dari UMNO. Cuma yang menariknya ialah bila terpelanting, tiba-tiba muncul banyak pencinta M & M. Banyak yang love sana, love sini. We love Mukhriz, Save kedah dan macam macam. Sama juga dengan M yang kedua tu. Bila kena pecat, tiba-tiba muncul banyak yang love, tiba-tiba jadi pejuang, jadi pemimpin yang amanah, tiba-tiba jadi orang cerdik yang dipecat utk diganti dengan orang yang bodoh, dari Malayu first, Malaysian second tiba-tiba jadi color blind.

Itulah sandiwara politik Malaysia hari ini. Kerenah ahli politik itu satu hal, kerenah orang awam kat cyberspace tu lagi haru. Kebanyakan orang yang love sana love sini, sokong sana sokong sini tak tau pun hujung pangkal. Bagus sangat kah Mukhriz? Banyak sangatkah sumbangan beliau pada Kedah? atau betulkah beliau ni duduk di Kedah? Desas desus yang bertiup kencang ialah beliaulah satu-satunya MB sebuah negeri yang tinggal di negeri lain. Betul kah? Mesyuarat exco lebih banyak buat di negeri selain dari Kedah. Betul kah?

Kita orang awam bukannya tahu pun hujung pangkal. Jadi tak payah la love sangat.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s